Universitatea din Pitești îl SUSȚINE pe Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației: ”Un MANAGER excelent”

0
1599

Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan (foto interior), și-a anunțat susținerea față de nominalizarea lui Valentin Popa pentru funcția de Ministru al Educației. Acesta a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care transmite că rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava este o bună variantă pentru Ministerul Educației, fiind ”un manager excelent care a reușit să dezvolte învățământul universitar în condițiile atât de dificile ale ultimilor ani”.

Iată mesajul transmis de rectorul UPIT:

Universitatea din Pitești, membră a Consorțiului Universitar Academica Plus, susține nominalizarea domnului Valentin POPA, Rector al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, Președinte al Consorțiului Academica Plus, în funcția de Ministru al Educației.
Cunoscându-l bine pe domnul Valentin POPA, ca pe un manager excelent, care a reușit să dezvolte învățământul universitar în condițiile atât de dificile ale ultimilor ani, considerăm că are calitățile necesare ocupării unei asemenea funcții precum viziunea strategică, pragmatismul, buna cunoaștere a sistemului de învățământ, poziționarea corectă în contextul european și internațional, experiență în managementul educațional, putere de muncă și disponibilitate la dialog. Îi dorim succes deplin și înțelepciunea necesară unei bune guvernări a educației naționale.”Cine este Valentin Popa, propunerea PSD pentru ministerul Educației? 

Acesta a absolvit Institutul Politehnic din Iaşi şi este inginer în Electronică şi telecomunicaţii, iar ulterior a susţinut şi titlul de doctor în domeniul Componente, dispozitive şi circuite electronice la aceeaşi instituţie, scrie gandul.info.

În perioada 1989-1992 a fost preparator inginer la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, între 1992 şi 1995 – asistent inginer, iar în intervalul 1995-1999 şef lucrări inginer tot la Universitatea din Suceava. Acesta şi-a continuat activitatea în instituţia de învăţământ superior fiind, pe rând, conferenţiar, profesor doctor inginer şi conducător de doctorat.

Valentin Popa este rector al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, președinte al Consorțiului Academica Plus.

LASA UN RASPUNS