In Arges, profesorii NU SE INGHESUIE la concursul de directori si FOARTE PUTINI AU TRECUT DE PRIMA PROBA!

0
252

Din 51 de posturi vacante de directori si directori adjuncti, doar 41 de candidati s-au inscris pentru sustinerea probelor necesare asigurarii unui post castigat prin concurs, din care doar 34 au si sustinut proba scrisa, iar numai 18 dintre acestia au promovat prima proba, urmand sa fie evaluati la proba de interviu, la finalul acestei luni.

Prima sesiune a debutat anul trecut, in luna septembrie si a durat pana in decembrie, a doua sesiune, a doua sesiune din ianuarie pana in aprilie, iar din luna iunie a debutat aceasta a treia sesiune, care sdeja si-a derulat faza de proba scrisa. Proba scrisa a avut loc in data de 8 septembrie, in centrul de la Colegiul National I.C. Bratianu. Am avut vacantate un numar de 50 de posturi de directori si directori adjuncti. Mai exact 46 de posturi de director si 4 de directori adjuncti. S-au inscris un numar de 41 de candidati. Toate dosarele au fost validate, motiv pentru care prezenta dumnealor se putea face la proba scrisa. Din nefericire, la proba scrisa s-au prezentat doar 34 de candidati si au promovat doar 18 dintre ei.“, a declarat Cristi Cretu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Arges.

Proba de interviu se va desfasura in perioada 22 – 29 septembrie.

Ce se intampla cu acele unitati de invatamant in care nu s-au inghesuit cadrele didactice sa se inscrie pentru un post de manager ori nu au promovat, ne raspunde pentru Ziarulargesenilor.ro adjunctul ISJ Arges, Cristi Cretu: “La acest moment toate unitatile scolare au primit decizii pentru ocuparea posturilor de directori si directori adjuncti, pana la organizarea concursului sau pana la finalul anului scolar. In eventualitatea in care se va mai organiza o noua sesiune de examen, acele posturi vor fi scoase din nou la concurs. Acolo unde se vor ocupa prin optiunile care se vor face de catre cei care sunt deja in plin proces de evaluare vor deveni directori cu concurs pe 4 ani. Acolo unde vor ramane in continuare vacante, noi avem o procedura in care in urma consultarii si cu Consiliile profesorale, scolare, sa gasim variantele cele mai bune ca acele unitati sa fie conduse de un manager pana la organizarea unui nou  concurs” (VEZI DECLARATIE VIDEO).

Desi legea permite ca, atat in cazul numirilor, cat si al directorilor cu concurs, un cadru didactic sa conduca o scoala, cu toate ca nu este profesor in unitatea de invatamant respectiva, la nivelul judetului Arges, atunci cand vine vorba de numiri, se incearca ca aceasta varianta sa fie o ultima solutie. Generalul Tudosoiu este de parere ca este necesar sa se caute un bun manager care sa fie cadru didactic in scoala in care doreste sa fie director si doar in cazuri exceptionale sa vorbim despre un director adus de la o alta unitate de invatamant. “Mie mi se pare corect ca numai in situatii extraordinare, in care chiar nu exista nimeni care sa isi asume, dar sunt oameni care isi doresc sa fie manageri, poate unii nu au putut in scoala lor, pentru ca au avut un contracandidat care a obtinut o nota mai mare sau alt motiv, dar legiuitorul permite (…) Din totdeauna s-a putut si la numiri, dar noi am avut grija de-a lungul timpului sa incerc sa gasim persoana potrivita pentru scoala respectiva. La numiri nu ne-am hazardat sa aducem un profesor din alta scoala ca sa fie director“, ne-a declarat inspectorul general scolar Dumitru Tudosoiu. (VEZI DECLARATIE VIDEO).

LASA UN RASPUNS