Compania argeseana Roweb participa la cel mai mare eveniment tech & business: GITEX Global Dubai 2023

0
704

Compania argeseana Roweb este prezenta si in acest an ca expozant la GITEX Global 2023, cel mai mare eveniment de business si tehnologie. Roweb participa cu un stand expozitional dedicat serviciilor de custom software development ca parte din delegatia Romaniei si membru ARIES, prezentand potentialilor clienti oportunitatile de accelerare a transformarii digitale cu ajutorul solutiilor software personalizate.

Compania este deja cunoscuta in piata internationala prin proiectele dezvoltate pentru business-uri cu notorietate din UK, Belgia, Danemarca, Elvetia, Orientul Mijlociu, etc. – proiecte care sustin operationalitatea respectivelor afacerilor si care continua sa le permita acestora extinderea facila si pe alte piete. 

Ce inseamna GITEX Global pentru piata internationala de IT

GITEX (“Gulf Information Technology Exhibition”) este un eveniment care integreaza atat galerii cu standuri expozitionale. cat si conferinte in domeniul tehnologiei si care are loc in Dubai (la Dubai World Trade Center). Expozitiile sale din Orientul Mijlociu au atras numerosi participanti – in special in 2009, atunci cand Microsoft a lansat Windows 7, la eveniment fiind prezente nu mai putin de 150.019 de persoane. (conform: Wikipedia)

De asemenea, Gitex Global 2023, inseamna un ecosistem complex care atrage participarea a numerosi:

 • cercetatori care joaca un rol esential in conturarea noilor tendinte tehnologice;
 • software developeri – una dintre cele mai asteptate intalniri este Global Dev Slam;
 • companii de top din industrie, orientate spre transformare digitala & inovatie;
 • startup-uri care vor sa-si prezinte serviciile si solutiile;
 • investitorii in cautare de idei cu potential;
 • persoane aflate in cautarea unui job intr-un domeniu cu potential.

In acest an, temele abordate la conferintele si intalnirile de la Gitex Global 2023 se concentreaza in special pe Cloud & Edge Computing, Cybersecurity, Advanced Connectivity, Applied A.I, Future of Mobility, Web 3.0.

Echipa care, anul acesta, reprezinta Roweb la GITEX Global Dubai 2023 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anul acesta, compania Roweb a fost reprezentata la Gitex de catre Sorin Tarceatu – Division Manager cu peste 18 ani experienta in companie, si Mircea Popescu – specialist pe zona de  Business Development cu experienta vasta in vanzari si consultanta.

Sorin Tarceatu – Division Manager

Parte din echipa Roweb din 2004, Sorin Tarceatu a avut ocazia sa ia parte la dezvoltarea mai multor proiecte internationale, din diferite roluri ale procesului end-to-end: software developer cu experienta, tech lead, project manager etc. In momentul de fata, Sorin manageriaza echipa care se ocupa de dezvoltarea proiectului nGage si pentru care s-a realizat de curand o noua versiune, prin migrarea platformei catre microservicii.

“De peste 18 ani sunt parte din echipa Roweb si am avut ocazia sa vad cum evolueaza lucrurile – proiecte, oameni, noi tehnologii adoptate etc. Cunosc potentialul echipelor noastre, stiu exact cum se deruleaza procesele de dezvoltare – de mai multi ani sunt project manager pe unul dintre cele mai complexe si longevive proiecte din portofoliul Roweb – iar asta ma ajuta mult sa prezint dintr-o perspectiva tehnica Roweb in fata potentialilor clienti cu care discutam la GITEX.”

Mircea Popescu – Business Development Specialist

Fiind parte din echipa de vanzari a companiei, Mircea cunoaste portofoliul de servicii Roweb si modul in care acestea s-ar putea plia pe necesitatile fiecarui client. De-a lungul experientei sale, Mircea a interactionat cu antreprenori preocupati de gasirea solutiilor IT potrivite, dintr-o varietate de industrii si domenii.

“Discutiile pe care le avem zi de la zi la GITEX cu potentialii clienti imi reconfirma ca venim cu un pachet de servicii greu de concurat in piata intrucat avem capabilitatea sa acoperim procese complete – de la consultanta tehnica si arhitectura software, la dezvoltare propriu-zisa, testare si mentenanta – si un portofoliu solid care demonstreaza expertiza pe aceasta nisa. Suntem deja in discutii avansate cu o serie de companii de afara si sunt convins ca, dupa acest eveniment, Roweb nu doar ca va fi si mai cunoscut in piata internationala, ci va atrage si o serie de noi proiecte interesante pentru portofoliul sau.”

Roweb – parte din delegatia Romaniei la GITEX inca din 2017

Facand parte din delegatia oficiala a Romaniei (ca membru ARIES si sustinuta prin programul PPE), compania Roweb reprezinta potentialul IT al Romaniei inca din 2017 (alaturi de alte companii de profil).

Evenimentele de tipul GITEX reprezinta pentru companie reale oportunitati atat pentru networking, cat si pentru extinderea portofoliului de proiecte. Participarile din anii trecuti au demonstrat ca astfel de evenimente le ofera posibilitatea de a explora noi perspective, de a lua pulsul pietei si de a avea acces la acel “real-feel” cu privire la tendintele in tehnologie. In plus, i-a ajutat sa interactioneze mai bine cu clientii si potentialii clienti interesati de transformare digitala.

Alte evenimente internationale la care Roweb participa anual

GITEX Global nu este singurul eveniment la care Roweb participa anual. Alaturi de acesta, in calendarul de participari se regasesc si evenimente de mare anvergura, precum:

 • MWC Barcelona
 • MWC Las Vegas
 • Swiss IT

De asemenea, compania este prezenta si la o serie de evenimente business nationale la care sunt promovate, in special, serviciile oferite pentru nise precum: eCommerce, Horeca si Digital Marketing.

 • GPec
 • eComTEAM
 • eCommerce Talks

Pe scurt, despre compania argeseana Roweb

Roweb repezinta un grup de companii cu actionariat 100% românesc ce dezvolta in principal solutii de business end-to-end (de la consultanta, la arhitectura, dezvoltare, implementare, design, QA, etc.), prin echipe dedicate.

Roweb s-a lansat sub conceptul actual in anul 2004, in Pitesti, a mizat pe clienti din piata internationala si a inregistrat un proces de crestere organica, de aproximativ 20% pe an. Principalii clienti din portofoliul grupului Roweb sunt din Europa (UK, Danemarca, Belgia, Olanda, Elvetia, Germania, etc.), USA, Orientul Mijlociu si Romania, jumatate din cifra de afaceri venind din colaborările cu firme din UK, iar top industrii deservite sunt: recrutare & HR, finanțe & asigurari, imobiliare, turism & ospitalitate, retail/eCommerce.

In prezent, grupul Roweb are peste 150 de angajati si birouri în Pitesti (HQ), Bucuresti si Craiova si angajati care lucreaza remote si din alte orase din tara.

LASA UN RASPUNS