Laura Kovesi, sefa DNA, si jurnalisti ai Antena 3, la Curtea de Apel Pitesti: “Nu vreau sa fim EXECUTATI pentru ca doamna Kovesi este suparata pe Antena 3!”

0
8243

In urma cu cateva momente, Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a parasit Curtea de Apel Pitesti, unde s-a aflat alaturi de mai multi jurnalisti ai Antenei 3, pentru judecarea procesului intentat postului de televiziune Antena 3 si mai multor realizatori TV.

In luna septembrie, procesul a fost amanat pentru astazi, 9 noiembrie, deoarece avocatul jurnalistilor Antena 3 nu a fost prezent, acesta fiind la acel moment citat la DNA Bucuresti pentru a-si reprezenta un client care urma sa fie audiat de procurori.

In procesul care s-a desfasurat astazi la Curtea de Apel Pitesti, Razvan Savaliuc a solicitat recuzarea completului de judecata spunand ca in opinia sa procurorul sef al DNA are parte de “tratament preferential” si nu se poate apara. “Doamna Laura Codruta Kovesi nu intelege sa depuna o minima proba si este sefa a DNA. Eu doresc sa ma apar. Doresc sa revenim asupra discutarii pe probatoriu. Judecatorul nu s-a pronuntat pe probele noastre…din eroare…nu conteaza.”, a declarat jurnalistul Razvan Savaliuc, solicitand ulterior recuzarea intregului complet.

Initial, judecatorii Curtii de Apel Pitesti au dat termen de pronuntare pe 14 decembrie pentru cererea de amendare a procurorului sef al DNA, solicitata de Savaliuc si pentru cererea inaintata de aparatorul Antenei 3 privind revenirea la discutarea pe probatoriu, motivand ca judecatorul nu s-a pronuntat pe probe, si ulterior Razvan Savaliuc a cerut recuzarea intregului complet de judecata.

Jurnalistii Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc au dat declaratii la iesirea din sala de judecata prin care au afirmat ca nu sunt prezentate probe impotriva lor si nu se pot apara. “Nu vreau sa fim executati pentru ca doamna Kovesi este suparata pe Antena 3.”, a declarat jurnalistul Mugur Ciuvica in urma cu cateva momente, parasind Curtea de apel Pitesti. Savaliuc a declarat ca, in opinia sa, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, are parte de “tratament preferential” si nu se poate apara. Facem mentiunea ca jurnalistul Razvan Savaliuc s-a aparat singur in fata instantei.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe mai multi jurnalisti, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.kovesi-la-curtea-de-apel-pitesti

LASA UN RASPUNS