Chiar ACUM. 29 de elevi, la Parchet la AUDIERI! Plangere impotriva a 4 parinti: “Incitare la ură și discriminare!”

0
1677

Chiar in aceste momente, cei 29 de elevi ai Scolii I.L. Caragiale din Pitesti care au protestat impotriva unui elev cu probleme speciale se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti pentru audieri, insotiti de parinti.

A fost facuta plangere impotriva parintilor din comitetul de parinti de catre Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) in urma protestului ce a avut loc pret de cateva zile in luna octombrie a acestui an. Acum, copiii se afla la audieri la Parchet.

Asa cum v-am relatat la sfarsitul lunii octombrie, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a depus, pe data de 21 octombrie, plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului Penal împotriva a 4 părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități.

„Infracțiunea de incitare la ură și discriminare împotriva unui copil pe criteriul dizabilității, dublată de propagarea de mesaje de intoleranță, umilire, ură și denigrare în spațiul public reprezintă un atac la dreptul la demnitate nu numai al minorului în cauză, ci a întregii categorii de copii cu dizabilități din România, faptă pentru care cei responsabili trebuie să răspundă penal”, declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD.protest-elevi

LASA UN RASPUNS