Conducerea Uzinei Dacia din Mioveni este preluată de un român

0
435

Cele două uzine mari situate pe platforma industrială dacia de la Mioveni, respectiv Uzina Vehicule şi Uzina Mecanică şi Şasiuri, au noi directori de această lună.

La cea dintâi, Cornel Olendraru îl înlocuieşte pe Charles Morillo, care a ocupat această funcţie încă din 2007. Conducerea Uzinei Mecanica şi Şasiuri va fi asigurată de Philippe Nottez, după ce managementul celei din urmă a fost asigurat, timp de un an de zile, între 2012 şi 2013, de Cornel Olendraru, în vârstă de 43 de ani.

Potrivit zf.ro, Cornel Olendraru va coordona activitatea celor 8400 de angajaţi ai Uzinei Vehicule Dacia. “Pe toată platforma de la Mioveni găsesc o echipă de oameni motivaţi, pasionaţi de lucrul bine făcut şi mândri de maşinile făcute în România. Avem şansa de a avea în fabricaţie produse noi care se vând foarte bine, noua gamă Logan şi noul Duster fiind foarte bine primite pe toate pieţele lumii”, a declarat Olendraru.

Acesta s-a născut în anul 1969 la Piaţa Neamţ şi a absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Deţine un master şi un doctorat în mecanică, obţinute la şcoala Politehnica Palaiseau din Franţa. În 1999 îşi începe activitatea ca inginer la Honeywell, unde a lucrat în fabricile din Franţa, Marea Britanie şi Italia, iar între 2001 şi 2003 este responsabil de coordonarea capacităţii de producţie şi de performanţa uzinelor din Europa.

LASA UN RASPUNS