Un NOU program de studii la Universitatea din Pitești! Rector UPIT: ”Un program REVOLUȚIONAR”

0
2817

Un nou program de studii la Universitatea din Pitești. ”Un program revoluționar. Sigur vom avea ceva studenți, mai ales că limbajul mimico-gestual va deveni a doua limbă oficială a României”, a declarat rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan.

Este autorizat un nou program de studii pentru limbajul mimico-gestual la Universitatea din Pitești. Limbajul semnelor ar putea deveni limbă oficială, ceea ce înseamnă ca fiecare autoritate publică să asigure un interpret care să ajute persoanele în nevoie să se facă înţelese. Instituţiile statului vor avea la dispoziţie cinci ani pentru ca limbajul mimico-gestual să fie folosit în toate instituţiile statului. Practic, acest lucru va însemna că atunci când o persoană surdă solicită un interpret, orice instituţie să fie capabilă să cheme unul, pe bază de programare, aşa cum se întâmplă deja în statele civilizate ale Europei.

Universitatea din Pitești are deja un program de master pentru limbajul mimico-gestual, însă acum, ca noutate, va fi introdus și la licență.

CITEȘTE ȘI: România ar putea avea încă o LIMBĂ OFICIALĂ!!!

LASA UN RASPUNS