Un celebru brand din Arges a castigat un proces in instanta ce dureaza de peste 2 ani!

0
2574

Un cunoscut brand local se lupta de mai bine de doi ani in instanta cu MGC International Investments SRL, firma fraţilor libanezi Murad, dupa ce acestia din urma au copiat termenul de “magiun” dar şi caractere de pe etichetă, fiind creată o confuzie cu produsul orginal.
Este vorba despre celebrul Magiun de Topoloveni, iar Bibiana Stanciulov, patroana Sonimpex Topoloveni SRL, producătorul celebrului Magiun de prune Topoloveni, a câștigat procesul cu firma MGC International Investments SRL, reprezentată de frații libanezi Ahmed şi Hassan Murad pentru că ar fi încercat să-i cloneze magiunul, protejat la nivel european, și l-ar fi vândut sub cu o etichetă asemănătoare.

“Au folosit „magiun” știind evident că nu e magiun, au copiat semne, culoarea de pe eticheta. Vânzările mele au scăzut în unele magazine de la 150.000 de lei la 10-15.000 de lei”, a declarat Bibiana Stanciulov.

Ea s-a adresat instanței pentru a demonstra că îi este clonat produsul, iar sentința a fost de partea ei, momentan: ”Schimbă în parte sentinţa apelată. Admite în parte acţiunea. Anulează înregistrarea mărcii ” Bunătăţi de Topoloveni fondat 1901″ M2011 08398, depozit 29.11.2011, pentru următoarele produse din clasa 29: prune conservate uscate şi fierte, jeleuri, dulceţuri, compoturi (toate din prune). Respinge acţiunea pentru rest, ca nefondată. Obligă pârâta-intimată MGC International Investments SRL să plătească apelantei-reclamante suma de 450 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”.

Decizia poate fi atacată cu recurs după motivarea judecătorului.magiun-de-topoloveni

LASA UN RASPUNS