Temperaturi de toamna tarzie, anunta ANM! Mai frig decat normal, in aceasta perioada

0
598

Pentru urmatoarele doua zile, meteorologii anunţă o menţinere a vremii reci. Abia spre finalul săptămânii viitoare vom avea parte de temperaturi normale pentru această perioadă. Sâmbătă, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, acestea se vor menţine în continuare sub mediile climatologice specifice acestei date.

Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte. Vântul va are intensificări pe la munte, în centrul, sudul şi estul ţării. Duminica, vremea rămâne rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi, temporar, îndeosebi seara şi pe parcursul noptii, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie.

În zona montană vor predomina ninsorile, iar în a doua parte a intervalului lapoviţe şi ninsori vor fi şi în Transilvania şi în Moldova. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp. Vântul continuă să fie mai agitat în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Munteniei.

Luni se mai răceşte vremea, cu precădere în sudul, estul şi centrul ţării unde fi foarte rece pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est, dar temporar şi în rest.

Săptămână începe cu vreme mai curând de toamna târzie în zona Bucureştiului, unde nu vor fi mai mult de 6….7 grade peste zi, în condiţiile în care plouă şi mai bate puţin şi vântul. Spre mijlocul săptămânii şi a doua parte a ei, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor şi începe să se încălzească uşor şi treptat, astfel că temperaturile se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei. Mai sunt câteva precipitaţii marti în sudul, estul şi centrul ţării, pentru că mai apoi şansele de apariţie a precipitaţiilor să fie mai mari la munte şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade.

LASA UN RASPUNS