Sunt CELE MAI PRODUCTIVE două ore din zi și trebuie să PROFIȚI de acest lucru

0
821

Vreți să știți cum să nu mai pierdem cele mai productive două ore din zi? Dan Ariely, un cunoscut profesor de psihologie de la Duke University, ne încurajează să ne începem zilele cu cafea, dar și cu muncă.

Trebuie să uitați de ideea că nu sunteți o persoană matinală, pentru că studiul derulat de Ariely arată clar că suntem cei mai productivi atunci când muncim în primele două ore după ce ne-am trezit.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi pierdem aceste două ore valoroase cu activități care nu necesită capacități cognitive deosebite, cum ar fi navigarea în rețelele sociale. În schimb, dacă ne-am aranja în asa fel programul încât să ne ocupăm în aceste două ore de aspectele cele mai importante ale muncii noastre, am reuși să realizăm mult mai multe lucruri în același interval de timp.

Cum putem să utilizăm eficient cele două ore de “aur”?

  • Să facem de seara o listă cu cele mai importante lucruri (legate de muncă, evident) pe care trebuie să le rezolvăm a doua zi și să ne apucăm de ele imediat după ce și-a făcut cafeaua efectul.
  • Să încercăm să petrecem aceste două ore de maximă productivitate acasă, evitând astfel să pierdem un timp valoros stând în trafic.

Am putea ține pentru câteva zile un scurt jurnal al timpului (putem utiliza în acest scop o aplicație de luare de notițe pe telefon/tabletă) pentru a nota cum ne petrecem fiecare jumătate de oră din ziua de muncă. O analiză a acestor date la sfârșitul unei săptămâni ar putea să scoată la iveală timpi morti și/sau pierduți pe care altfel, în iureșul zilelor, nu îi conștientizăm.

Sursa: Avocat.net

LASA UN RASPUNS