Stroescu, seful APIA Arges, a transmis la Bucuresti: cel mult 10 zile prelungire pentru depunerea cererilor

0
558

Pana la acest moment, anunta directorul APIA Arges, Marius Stroescu, au fost depuse 20.000 de cereri unice de plata pentru anul 2016, pentru o suprafata de peste 100 de mii de hectare, fata de 25.054 cereri cate au fost depuse in anul 2015.

“In momentul de fata se lucreaza in toate cele 9 centre locale. La serviciul masuri speciale, de pe Calea Campulung, nr.8, se depun cererile pentru fermierii care au numai animale. In Arges, 1770 de fermieri au animale, fara teren.”, ne-a transmis seful APIA Arges. Ultima zi de depunere a cererilor unice de plata este 16 mai.

Incepand cu data de 17 mai 2016 vor fi inregistrate penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere. La nivelul Uniunii Europene, statele membre au solicitat prelungirea termenelor, fara a mai fi intarziate penalitati, din cauza masurilor complexe din programul agricol. Directorul APIA Arges, Marius Stroescu, a transmis autoritatii centrale ca este benefica aceasta prelungire, insa doar pentru cel mult 10 zile. O intarziere mai mare va face ca si controalele in teren sa fie efectuate mai tarziu, iar astfel va intarzia plata in toamna.

LASA UN RASPUNS