Sefa Autoritatii Electorale Permanente face anunt de ULTIMA ORA! Ai voie sa te promovezi ASA

0
1127

Anunţ de ultimă oră de la Autoritatea Electorală! Ana Maria Patru, presedintele AEP, a declarat: competitorii electorali se pot promova pe Facebook.
Competitorii electorali se pot promova liber pe Facebook, aşa cum o pot face şi prin intermediul altor canale de comunicare, fiind necesară atestarea realităţii serviciilor prestate şi a bunurilor livrate.

“Acest drept este prevăzut de art. 36 alin. (1) al Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, potrivit căruia în campania electorală candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi cetăţenii cu drept de vot au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, comunicare directă cu alegătorii, utilizare a televiziunii, a radioului, a presei scrise, a mijloacelor electronice şi a celorlalte mijloace de informare în masă”, a explicat Ana Maria Pătru.

Ea a precizat că Legea 334/2006 nu prevede interdicţii privind comunicarea prin intermediul internetului, ci stabileşte nişte limite ale cheltuielilor realizate cu publicitatea online.

“Ideea de bază este că partidele politice, alianţele electorale şi politice, candidaţii independenţi şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale – competitorii electorali – nu pot solicita decât rambursarea, din bani publici, a acelor cheltuieli efectuate, conform prevederilor legale, cu materialele de propagandă electorală, aşa cum sunt ele definite de Legea nr. 334/2006”, a spus preşedintele AEP.

“De exemplu, un competitor poate depune facturi pentru achiziţia şi distribuţia pe Facebook a unui videoclip electoral, noi trebuie să ne asigurăm că scopul achiziţiei a fost atins şi că acesta a fost într-adevăr diseminat în spaţiul online. În opinia mea, nu este vorba de birocraţie excesivă atunci când discutăm despre plata unor bunuri şi servicii din bani publici. Cu toţii ne dorim o transparenţă crescută în domeniul finanţării activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Iar acum transparenţa trebuie să fie absolută. Fiecare competitor politic trebuie să înţeleagă că trebuie să justifice fiecare leu pe care cetăţenii români îl acordă în acest sens”, a arătat Pătru.

SURSA: stiripesurse.ro

 

LASA UN RASPUNS