PSD Arges: Guvernul Cîțu vrea să vândă sau să privatizeze companii de stat profitabile!

0
176
Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

După ce Parlamentul a decis, anul trecut, să respingă amendarea legii inițiate de PSD prin care care a fost interzisă înstrăinarea participațiilor statului la companii, Guvernul Cîțu pregătește acum abrogarea în întregime a legii respective, informeaza PSD Arges.

“Guvernul Orban adoptase ordonanța de modificare astfel încât interdicția să vizeze doar “acțiunile”, nu și alte tipuri de active. Vechea majoritate PSD din Parlament a respins ordonanța, iar, după ce Curtea Constituțională a decis că respingerea respectă normele constituționale, președintele Iohannis a retrimis recent legea de respingere a ordonanței noului Parlament, constituit într-o nouă majoritate, pentru reexaminare.

Miercuri, Guvernul Cîțu a decis să nu mai aștepte procesul de reexaminare a ordonanței cu modificări și a discutat în primă lectură un proiect de lege pentru abrogarea legii inițiale promovate de PSD.

PSD a inițiat acest proiect de lege care impune interdicția de a înstrăina orice participație a statului la companiile și societățile naționale, bănci și diverse alte societăți, pentru o perioadă de 2 ani, în vreme ce Guvernul Cîțu vrea să vândă sau să privatizeze companii de stat profitabile!”, informeaza PSD Arges.

LASA UN RASPUNS