Marius Nicolaescu: “Guvernul NU A ALOCAT BANII pe care autoritățile locale și județene i-au cheltuit cu sănătatea publică”

0
104

Vicepreședinte al organizației județene, Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, a adus in atentia argesenilor, in cadrul conferintei de presa de luni, unele efecte în administrația locală generate de acțiunile sau, din contră, lipsa de acțiune a Executivului.

În primul decret privind instituirea stării de urgență, Guvernul PNL a exclus autoritățile locale și județene de la organizarea de licitații pentru achiziționarea de aparate și materiale necesare în lupta împotriva noului coronavirus. Consecința? În loc ca un aparat PCR să fie achiziționat de către Consiliul Județean cu 500.000 de lei, acesta a fost cumpărat cu 900.000 de lei! De asemenea, Guvernul nu a alocat banii pe care autoritățile locale și județene i-au cheltuit cu sănătatea publică în această perioadă. Pe de altă parte, deși am făcut demersuri încă din martie, când s-au închis școlile, ca banii pentru programul “Laptele și Cornul” să fie folosiți pentru acțiuni de combatere a pandemiei sau cutiile cu lapte să fie distribuite către anumite categorii profesionale sau sociale. Nu am primit niciun răspuns, așa că avem acum 158.000 de cutii cu lapte, iar unele dintre acestea încep să expire!“, a declarat Marius Nicolaescu. Vicepreședintele CJ Argeș a avut un mesaj aparte și pentru prefectul Argeșului.

LASA UN RASPUNS