I-a amenintat pe politisti ca II ARUNCA IN AER folosind o butelie! RETINUT! In Arges!

0
113

I-a amenințat pe polițiști că-i aruncă în aer folosind o butelie și a ajuns în arest. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, din Poiana Lacului, este acuzat de ultraj. Totul a pornit de la un semnal de oprire în trafic.

În noaptea de 14 spre 15 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, care acționau în filtru rutier pe raza aceleiași localități, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător și-a continuat deplasarea. Oamenii legii doreau să verifice dacă bărbatul avea un motiv întemeiat de a părăsi domiciliul după ora 23.00 și dacă avea declarație pe proprie răspundere privind deplasarea. Acesta este și motivul pentru care bărbatul nu a oprit, neavând declarație.

Când au văzut că nu oprește, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, până la locuința lui. Acolo a început scandalul. După ce i s-a adus la cunoștiță că va fi amendat și i se va reține permisul din cauză că nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, bărbatul a trecut la amenințări. A intrat în curte și s-a întors având cu el o butelie. A început să strige la polițiști că le va arunca în aer echipajul și că le va distruge sediul. Polițiștii au cerut întăriri, ceea ce l-a agitat și mai tare pe individul care a început să agite butelia și să arunce cu diverse obiecte spre echipaje.

Întreaga scenă a fost filmată de oamenii legii, aceasta constituind probă în dosarul de ultraj care a fost întocmit pe numele bărbatului. În prima fază, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 725 de lei, conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, ca urmare a neopririi la semnalul polițistului. Totodată, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, acesta a fost sancționat cu două amenzi, în valoare totală de 4.000 de lei.

De asemenea, în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În cea de a doua fază, în seara zilei de ieri, 19 noiembrie a.c., după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a celui în cauză, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive împotriva acestuia.

LASA UN RASPUNS