Fostul ministru Daniel Chițoiu, la audieri! Ce a declarat jurnaliștilor

0
94

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a venit la audieri, joi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Acesta nu a stat decât aproximativ 20 de minute în faţa procurorului. I s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de suspect. La ieşire acesta le-a spus jurnaliştilor că nu vorbea la telefon în timpul producerii accidentului, aşa cum s-a spus.

În cauza aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă (…) procurorul din cadrul acestei unităţi de parchet a dispus, la data de 6.01.2020, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul Chiţoiu Daniel cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, acesta dobândind calitatea de suspect în cauză. În cursul zilei de azi 9.01.2020, potrivit procedurii prealabile de citare, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş s-a prezentat numitul Chiţoiu Daniel, ocazie cu care, în cadrul audierii ce a avut loc, i-au fost aduse acestuia la cunoştinţă calitatea de suspect, drepturile şi obligaţiile procesuale, în prezenta apărătorului său ales“, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş într-un comunicat de presă.

Pe 26 decembrie, Daniel Chiţoiu a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfireşti. S-a lovit cu un autovehicul condus de Haralambie Pristavu, de 82 de ani, proprietarul spaţiului de la Romarta Lux. Omul de afaceri a murit pe loc, iar soţia sa Elisabeta Pristavu, de 76 de ani a murit la spital. Un martor susţine că fostul ministru a intrat pe contrasens şi a lovit maşina piteşteanului.

LASA UN RASPUNS