Crestere semnificativa a investitiilor in constructii! Trendul, in Arges: mediul rural prinde avant

0
434

În contextul creșterii semnificative a investițiilor în construcții la nivel național în perioada 2018-2022, județul Argeș a înregistrat o evoluție similară. Potrivit Statistici.insse.ro, bugetul alocat pentru construcții a crescut de la 84.691,6 milioane lei în anul 2018 la 109.689,2 milioane lei în anul 2019, 127.434,8 milioane lei în anul 2020, 141.175,3 milioane lei în anul 2021, ajungând la 175.380,7 milioane lei în anul 2022.

Această creștere a investițiilor se reflectă în numărul de autorizații de construcție eliberate în județul Argeș. În anul 2024, numărul mediu lunar al autorizațiilor de construcție pentru clădiri rezidențiale a fost de 100 unități, înregistrând o creștere de 35% față de perioada similara a anului 2023. Cu toate acestea, comparativ cu anul 2022, numărul autorizațiilor de construcție a scăzut cu 20%, indicând o fluctuație lunară.

Aceste fluctuații pot fi atribuite unei varietăți de factori economici. De exemplu, condițiile de piață, precum cererea și oferta de locuințe, pot influența numărul de autorizații de construcție. În perioadele de creștere economică, cererea de locuințe este de obicei mai mare, ceea ce poate duce la o creștere a numărului de autorizații de construcție. Pe de altă parte, în perioadele de recesiune economică, cererea de locuințe poate scădea, ceea ce poate duce la o scădere a numărului de autorizații de construcție.

De asemenea, politica guvernamentală poate avea un impact asupra numărului de autorizațiilor de construcție. De exemplu, dacă guvernul introduce stimulente fiscale pentru construcția de locuințe, acest lucru poate duce la o creștere a numărului de autorizații de construcție. În contrast, dacă guvernul impune restricții sau reglementări mai stricte asupra construcțiilor, acest lucru poate duce la o scădere a numărului de autorizații de construcție.

În concluzie, numărul de autorizații de construcție în județul Argeș a crescut în ultimii ani, cu o creștere semnificativă în mediul rural. Cu toate acestea, există fluctuații lunare, indicând că numărul de autorizații de construcție este influențat de o varietate de factori economici. Prin urmare, este important pentru analiștii imobiliari și decidenții politici să monitorizeze aceste tendințe și să înțeleagă factorii care le influențează.

Pentru anul 2024, pe baza tendințelor actuale, este de așteptat ca numărul de autorizații de construcție să continue să crească, în special în mediul rural. Cu toate acestea, este important să se țină cont de posibilele fluctuații economice și de politicile guvernamentale care pot influența această tendință.

Este important de menționat că, deși aceste previziuni sunt bazate pe date și tendințe actuale, există întotdeauna o marjă de eroare în orice previziune economică. Aceasta se datorează faptului că există numeroși factori care pot influența numărul de autorizații de construcție, inclusiv schimbări în condițiile economice, politici guvernamentale și alte evenimente neprevăzute. Prin urmare, aceste previziuni ar trebui utilizate ca un ghid, dar nu ca o certitudine absolută.

Specialistul tau in imobiliare! 

Cosmin Enachescu, CEO Platforma OfertaTerenuri si ImobiliareOferte

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS