Mircea Drăghici, despre programul Start-up Nation: ”O oportunitate extraordinară pentru tinerii antreprenori”

0
4285

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat la finalul anului trecut unul dintre cele mai așteptate proiecte dedicate antreprenoriatului românesc. În doar o săptămână de la deschiderea perioadei de aplicații, peste 10.000 de proiecte au fost înscrise în programul Start-up Nation 2018.

Creat pentru a susține înființarea și dezvoltarea de întreprinderi mici și mijlocii, acesta răspunde unei realități pe care România trebuie să o schimbe: suntem pe ultimul loc din Uniunea Europeană în privința numărului de IMM-uri la 100 de locuitori, cu o medie de 2,2% – mai puțin de jumătate din cea europeană!

”E important de știut însă că această schimbare de care avem nevoie prinde contur sub ochii noștri. În 2017, prin Start-up Nation au fost pornite peste 8.000 de afaceri noi, iar anul acesta, alte 10.000 de idei vor primi finanțare de stat de până la 200.000 de lei pentru proiecte din producție, servicii, industrii creative și comerț.

Acum la cea de-a doua ediție, Start-up Nation este, dincolo de argumentele economice care-l susțin, o oportunitate extraordinară pentru tinerii antreprenori, prin șansa pe care o oferă acestora de a construi ceva, pentru ei înșiși, ca și pentru comunitatea în care trăiesc.

Simplu spus, Start-up Nation e primul pas pe care aceștia îl vor face pentru a-și aduce ideile la realitate. Succes, tuturor candidaților!”, a transmis deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, secretar al Camerei Deputaților.

LASA UN RASPUNS