Catalin Gherzan: “Fapta produsă într-o țară membră trebuie să aibă consecințe în toate țările membre UE”

0
264

Parlamentul European a adoptat directiva privind siguranța rutieră, care stabilește că un cetățean european căruia i-a fost suspendat permisul într-o țară UE nu va mai putea conduce în niciun stat membru. Actul normativ este o măsură prin care poate fi atins obiectivul UE de a reduce cu 50% decesele cauzate de accidente rutiere până în 2030.

UE ar trebui să normalizeze situația pentru ca fapta produsă într-o țară membră, să aibă consecințe în toate țările membre UE.“, este de parere Catalin Gherzan, iar aici nu face referire doar la contraventiile rutiere. Acesta a explicat cum vede situatia din acest punct de vedere: “La fel cum hoțul care fură în România, ar trebui să fie considerat hoț și în Grecia, Italia sau chiar Madagascar (chiar dacă nu este în UE), la fel ar trebui să fie și statutul celor ce au permisul suspendat. În afara prevenției pentru alte acte asemănătoare (furt sau conducerea mașinii fără respectarea regulilor rutiere) este vorba despre acea posibilitate de a ocoli legea.”

Tendințele arată că numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în 2022 a crescut cu 3% față de anul precedent, iar clasamentul general al ratelor de deces din cauze rutiere nu s-a schimbat semnificativ, România raportând cele mai ridicate rate de decese în 2022 – 86 per milion.

CITESTE SI: Managerul Lexford Castel, Catalin Gherzan: “O decizie excepțională în sfera educației!”

LASA UN RASPUNS