Managerul Lexford Castel, Catalin Gherzan: “O decizie excepțională în sfera educației!”

0
324

Premierul anunta majorări semnificative ale costului standard pe copil în creșă, grădiniță și scoală, începând din acest an, atât pentru învățământul de stat, cât și pentru cel particular acreditat. De asemenea, în premieră absolută, astazi a fost lansata cea mai mare investiție făcută vreodată în cercetarea românească: 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelență, în domenii de cercetare de vârf.

Managerul unitatii de invatamant privat Lexford Castel, Catalin Gherzan, apreciaza ca este o decizie foarte buna in sfera educationala, reprezentand un pas important pentru a sustine dezvoltarea educatiei. “O decizie excepțională în sfera educației. Un prim pas prin care se poate susține dezvoltarea educației. Ne-am dori ca această declarație de presă să aibă o finalitate și un guvern responsabil să înțeleagă că fără educație, țara nu își poate reveni. Pasul doi ar putea fi calitatea, pregătirea, profesionalismul și pedagogia cadrelor educaționale care pregătesc viitorul copiilor noștri.“, a declarat Catalin Gherzan, managerul Lexford Castel. 

La costul standard pentru cheltuieli salariale creșterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanțare. Este anuntata si o creștere substanțială și în privința costului pentru formare continuă, bunuri și servicii, de aproape 14%.

LASA UN RASPUNS