Băutura ideală în sezonul rece. Consumați-o în fiecare zi!

0
172

Este băutura ideală în sezonul rece si este bine sa o consumati în fiecare zi. Pentru buna funcționare a sistemului imunitar, este important nu numai să mâncăm alimentele potrivite, ci și să bem băuturile potrivite în timpul iernii. Vorbim despre ceaiurile din plante care sunt adevărate „cocktailuri de vitamine”, insa cea mai bună băutură de iarnă este ceaiul de măceșe, dupa cum a explicat nutriționistul Dr. Marina Sorokina.

CITESTE SI: Beneficiile MUSTULUI si cand devine periculos pentru sanatate!

Cinci motive pentru a consuma ceai de măceșe în fiecare zi sunt:
1. Stimularea imunității
Fructele roșii ale măceșului sunt bogate în vitamina C, contribuie la sinteza activă a limfocitelor, care sunt responsabile de combaterea infecțiilor. Vitaminele A și E vor ajuta, de asemenea, la combaterea infecțiilor.

2. Îmbunătățirea activității inimii și a vaselor de sânge
Polifenolii și antioxidanții din măceșe, combinați cu vitamina C, devin un sprijin puternic pentru inimă și vasele de sânge.

3. Întărirea articulațiilor
Ceaiul de măceșe (și chiar fructele în sine) poate reduce inflamațiile. Chiar și ortopezii recomandă consumul acestuia iarna, când riscul de inflamație este ridicat și pentru a reduce durerile simptomatice la nivelul membrelor.

4. Susținerea proceselor de slăbire
Fructele de trandafir contribuie la normalizarea sistemului digestiv. În special, o persoană care bea regulat ceai de măceșe își accelerează metabolismul și pierde mai repede kilogramele în plus.

5. Îmbunătățirea activității ficatului și a rinichilor
Odată cu utilizarea regulată a ceaiului de măceșe, riscurile unor boli grave, cum ar fi insuficiența renală cronică sau hepatoza, sunt reduse semnificativ.

CITESTE SI: Este cel mai sănătos aliment din lume! Puțini știu ASTA. Consumă-l în fiecare zi

LASA UN RASPUNS