VREMEA până în 3 martie. ANM anunță TEMPERATURI SCĂZUTE

0
467

Vremea va continua să fie schimbătoare, cu perioade în care temperaturile maxime vor ajunge la 14 grade Celsius, dar şi cu intervale în care valorile termice vor scădea considerabil, chiar şi până spre zero grade Celsius, în zona Maramureşului. Precipitaţiile îşi vor face simţite prezenţa după 21 februarie, după cum arată prognoza de specialitate, valabilă pentru următoarele două săptămâni (18 februarie – 3 martie), publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Muntenia, în primele patru zile, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 12 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori de 0 – 3 grade, în zilele de 23 şi 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 şi 9 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 şi 2 grade, exceptând intervalul 22 – 25 februarie, în care nopţile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitaţii slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, şi în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 6 grade pe 18 februarie până la -9 grade în ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scădea, de asemenea, de la -2 grade, pe 18 februarie, pâna la -12 grade în intervalul 23 – 24 februarie. În perioada 25 februarie – 3 martie, tendinţa va fi în general de creştere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 şi -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 şi -5 grade. Începând din 20 februarie, vor fi precipitaţii, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21 – 23 februarie şi 26 februarie – 3 martie.

Sursa: Stiripesurse.ro

LASA UN RASPUNS