Tratamentul cu antibiotice, evitat pe cat posibil la copiii mici! Poate avea urmari pentru toata viata

0
487

Tratamentul cu antibiotice la copii mici trebuie evitat pe cat posibil, deoarece poate avea urmari pentru toata viata. Asta arata o cercetare recent realizata de un om de stiinta. E prima dovadă solidă a unei legături cauzale între antibioticul administrat în copilărie și apariția astmului și alergiilor, mai târziu, se notează în raport, transmite Stiripesurse.ro

Cercetarea realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea drept urmare astmul și alergiile pe viață. Cuvântul cheie este însă ”timpurie”, subliniază oamenii de știință.

Concret, studiul a arătat că rozătoarelor expuse la antibiotice în primele zile de viață li s-a modificat flora intestinală, ceea ce le-a afectat și sistemul imunitar, făcându-i mai susceptibili la alergenii comuni, scrie IFL Science, care citează un raport publicat de jurnalul Mucosal Immunology.

Sfatul specialiștilor este ca antibioticele sa fie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici, pentru că riscul apariției unor astfel de probleme, pe termen lung, este considerabil, după cum a explicat autorul studiului, Martin Blaser.

În cadrul experimentului, rozătoarele au fost expuse la azitromicină sau amoxicilină în primele nouă zile de viață. Deloc întâmplător, acestea sunt și cele mai prescrise antibiotice în cazul copiilor. Ambele au dat aceste efecte, dar în cazul primului antibiotic au fost și mai pronunțate.

Interesant este că, la maturitate, cele două antibiotice nu mai au același efect, semn că e importantă ”fereastra” în care acestea sunt administrate, când vine vorba despre posibila apariție a astmului și alergiilor.

Sursa: Stiripesurse.ro

Foto: Internet

LASA UN RASPUNS