Tăriceanu către femeile din ALDE: ”Vă rog să ne ajutați ca România să devină locul unde să ne placă să trăim!”

0
163

Week-end-ul acesta, la Păltiniș (Sibiu), s-a desfășurat o conferință ce a reunit reprezentante ale organizațiilor de femei ale ALDE din întreaga țară. O astfel de întâlnire era mai mult decât necesară după ultimele schimbări care au avut loc pe scena politică, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții ALDE.

OFLDE s-a reconfigurat, și-a stabilit strategia pentru următoarea perioadă și mai ales obiectivele pe care le vizează. Implicare și respect față de valori și educație – au fost cele mai importante principii enunțate, cu atât mai mult cu cât viața politică are nevoie de un set de norme pe care să le pună și în practică.

Iaată ce au declarat în acest sens leaderii ALDE:
Norica Nicolai: ,,Ca să ne depășim limitele, avem întotdeauna nevoie de educație.”
,,Foarte mulți nu înțeleg politica și o fac doar ca să le fie bine. Nu am fost niciodată o activistă, mă deranjează lingușeala și camarila de partid. Dragi femei, ați venit în politică să faceți ceva și să impuneți o minimă morală. Ca să ne depășim limitele, avem întotdeauna nevoie de educație.” a spus Norica Nicolai, președinte OFLDE România.

Călin Popescu Tăriceanu: ,,Vă rog să ne ajutați ca România să devină locul unde să ne placă să trăim!”
Femeile liberal-democrate au fost onorate de prezența președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar și a secretarului general Daniel Chițoiu. Președintele Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat mulțumirea și aprecierea față de modul în care femeile liberal-democrate înțeleg să se implice și le-a promis susținerea pe criterii de competență.
,,Fiind liberal, nu sunt pentru conceptul de a defini cote în ceea ce privește reprezentarea procentuală a femeilor. Însă femeile generează empatie de ordin social și soluția ar fi ca acestea să se implice benevol și nu pe cote sau pe ordin numeric. Știu că Europa promovează acest concept, dar eu voi fi bucuros să știu că femeile ocupă un rol important, eligibil în funcție de competențe și în funcție angrenarea fiecăreia în viața politică.
Știu că nu vă feriți de responsabilități și vă rog să ne ajutați ca România să devină locul unde să ne placă să trăim!” a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Alina Nicolescu: ,, Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”
Prezentă la conferința de la Păltiniș, Alina Nicolescu, președintele interimar al OFLDE Argeș, a declarat: ,,Filiala Argeș este una în care femeile au fost învestite cu cea mai mare încredere. Responsabilitatea, de data aceasta, este și mai mare. Sunt convinsă, însă, că vom găsi în noi înșine resursele necesare pentru a ne atinge targetele propuse, ne vom replia și vom demonstra, prin exemplul propriu, că politica înseamnă, în primul rând, oamenii care o fac. Invit alături de noi toate doamnele care doresc să se implice în proiectele pe care vom continua să le derulăm pentru comunitatea din care facem parte. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”.

LASA UN RASPUNS