Simona Bucura Oprescu: ”Este important ca astăzi să vorbim deschis despre viitorul tinerilor din România și din Europa”

0
1370

Administrațiile locale din Argeș au sărbătorit ziua de 24 ianuarie într-un cadru festiv. La Mioveni, așa cum ne-am obișnuit, au avut loc mai multe manifestări, iar în jurul prânzului toții participanții la eveniment s-au prins în horă unirii. Printre invitații primarului Ion Georgescu s-a numărat deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu. ”A fost o bucurie și o onoare pentru mine să particip la “Mica Unire a Principatelor Române”, eveniment organizat de primăria și consiliul local Mioveni. Mioveniul, cunoscut ca oraș al constructorilor de mașini, dar și ca oraș al tinereții, și-a asumat destinul său național și european și prin cultură și educație. “Mica Unire” a fost marcată printr-un eveniment cu tineri, o acțiune cu elevi și un eveniment care a reunit comunitatea din Mioveni.
Toate acestea au format un eveniment amplu, document pentru dezvoltarea și efervescența unui oraș tânăr într-o zi de Ianuarie 2019. Tinerii din Mioveni sunt inteligenți și deschiși.
Împreună cu parteneri din 16 țări ale Uniunii Europene sunt parte a proiectului “Inovând și Consolidând Europa”. Fiindcă fără tinerii vizionari din 1859 tinerii din 2019 nu ar fi putut discuta despre România așa cum o știm astăzi este important ca astăzi să vorbim deschis despre viitorul tinerilor din România și din Europa.
Și-am vorbit în cadrul dezbaterii publice “Viitorul tinerilor sub președinția României”.
Elevii din Mioveni au susținut pe scena Centrului Cultural și un spectacol de suflet intitulat “24 Ianuarie 1859,Mica Unire a Principatelor Române”.
Comunitatea din Mioveni s-a adunat cu mic cu mare, apoi, pe platoul Casei de Cultură, acolo unde și-au dat mâna în Hora Unirii – istorice, de neam și de suflet din Ianuarie 2019.”, a declarat deputatul de Argeș. 

LASA UN RASPUNS