Șeful de campanie al PSD, vizat de DNA ”total întâmplător”, când alegerile europarlamentare bat la ușă

0
753

Trezorierul PSD, Mircea Draghici, a anuntat marti ca a atacat ordonanta prin care i-a fost atribuita de DNA calitatea de suspect în dosarul în care procurorii anticorupție investighează modul în care PSD a utilizat banii primiți ca subvenție de la bugetul statului prin Autoritatea Electorală Permanentă. Ordonanța vine ”total întâmplător” după ce acesta a fost numit șeful de campanie al PSD, iar alegerile europarlamentare bat la ușă. Chiar Mircea Drăghici a declarat ”de fiecare dată când a început campania am fost chemat la DNA”.

Am atacat deja ordonanța din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie și legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-șef de secție din cadrul DNA va soluționa plângerea și va constata că, întâi de toate, DNA nu are competență în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului și legea finanțării partidelor politice.”, a transmis Mircea Drăghici pe Facebook. Anterior, el a precizat tot pe Facebook, ca, “in aceasta tara, deocamdata, nu poate stabili un procuror, fie el si de la DNA, in ce conditii un partid inchiriaza un imobil, la ce pret si pentru ce termen“.

Este cunoscut faptul că deputatul Mircea Drăghici este chiar inițiatorul legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin care și-a dorit transparentizarea totală a politicii românești prin finanţarea exclusiv de la stat a campaniilor electorale, reducându-se astfel cheltuielile în exces în campaniile electorale şi descurajându-se corupţia. “Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcută-o și știi spiritul și litera ei mi se pare exagerat. Cred că are cumva legătură cu campania și coordonarea ei. De fiecare dată când a început campania am fost chemat la DNA“, a declarat Drăghici.

LASA UN RASPUNS