Secretar de stat în Ministerul Energiei: ”Începem o campanie de informare către primării”

0
2165

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache, oferă amănunte cu privire la normele de aplicare ale unei legi mult așteptate de către primari.

A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind normele de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale. ”Săptămâna viitoare începem o campanie de informare către UAT-uri, către primării, prin care să le spunem care sunt pașii de urmat pentru a începe să înființeze serviciile de distribuție gaze naturale în localități.”, a declarat Robert Tudorache.

Conform normelor de aplicare, contractul de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale se atribuie prin procedura licitaţiei publice deschise organizată de autorităţile administraţiei publice locale din unităţile administrativ-teritoriale sau asocieri ale acestora, împuternicind un reprezentant sau, după caz, Consiliul Județean, în calitate de autoritate contractantă.

CITEȘTE: Robert Tudorache, despre introducerea și extinderea rețelei de alimentare cu gaze în comunități

 

LASA UN RASPUNS