S-au deschis aplicațiile! BURSĂ consistentă, la Universitatea din Pitești

0
597

S-au deschis aplicațiile pentru Bursa “Sergiu Mandinescu”. Această bursă este oferită de Fundația Memorialul Închisoarea Pitești pentru studenții Universității din Pitești, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, începând cu anul universitar 2018 – 2019.

Scopul bursei “Sergiu Mandinescu” este încurajarea cercetarii istoriei comunismului românesc și implicarea beneficiarilor în proiectele educaționale ale Fundației.
Temele de studiu pot viza, fără a se limita la acestea, istoria penitenciarului Pitești, mecanismele represiunii, forme de rezistență sau disidență, încălcări ale drepturilor omului în perioada Ceaușescu, memorie și nostalgie în societatea postcomunistă. Studiile științifice rezultate vor fi incluse în baza de cercetare dezvoltată de Fundație.

Bursa are valoarea de 2900 de lei și se acordă pentru o perioadă de 10 luni, în urma unui proces de selecție. Cei care doresc să aplice trebuie să descarce formularul de mai jos, să îl completeze și să îl trimită la adresa de email contact@inchisoareapitesti.org până pe 15 iulie 2018 (inclusiv).

Calendar:

Termenul limită de trimitere a formularelor: 15 iulie

Evaluarea formularelor și interviuri: 15 – 31 iulie

Anunţarea rezultatelor: 2 august.

LASA UN RASPUNS