Rusia ameninta direct Romania! Catalin Gherzan: “Avem nevoie măcar de siguranța de a nu fi târâți într-un război care nu este al nostru”

0
417

Catalin Gherzan cere alesilor nostri sa foloseasca diplomatia in interesul tarii, pentru ca cetatenii Romaniei sa aiba siguranta de a nu fi trantiti intr-un razboi care nu este al nostru, asta dupa ce Rusia ameninta direct Romania, prin vocea purtatorului de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Aceasta acuză România de provocări în regiune prin „aprinderea spiritelor în Moldova” şi susţinerea Ucrainei, in contextul in care in zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, iar ministerul rus de Externe afirmă că autorităţile române nu au arătat oficial că fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României ar aparţine Rusiei.

De asemenea, astazi, “in jurul orei 11.30, echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al nForțelor Aeriee Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.“, dupa cum arata un comunicat al Ministerului Apararii.

Situația României, o țară prea ușor controlată de mai-marii lumii, depinde și de modul în care aleșii noștri știu să folosească diplomația în interesul țării. Cu o populație sărăcită, cu un nivel al stabilității financiare tot mai redus, cu nesiguranța a zilei de mâine, avem nevoie măcar de siguranța de a nu fi târâți într-un război care nu este al nostru.“, a declarat Catalin Gherzan, pe marginea modului in care Romania alege sa se raporteze in razboiul Rusia – Ucraina.

Mentionam ca Maria Zaharova a transmis ca „Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune. Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România – n.r.) participă.”.

LASA UN RASPUNS