Realitate TRISTĂ. Peste 2500 de copii din Argeș își AȘTEAPTĂ părinții să vină acasă

0
749

Circa trei milioane și jumătate de români muncesc peste hotare în momentul de față, arată datele statistice, iar mulți dintre aceștia sunt tineri care au ales străinătatea după ce în țară nu au avut alternativă.

În județul Argeș sunt 2179 de familii în care părinții sunt plecați la lucru în străinătate, fiind 2594 de copii cu unul sau ambii părinți plecați în afara țării pentru un trai mai bun, asta arată situația centralizată de către Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, după cum ne-a prezentat Iuliana Matei, director adjunct al instituției.

Sunt asistenți sociali ai DGASPC Argeș care merg în fiecare comună din județ, pentru a lua la cunoștință situația copiilor ai căror părinți au părăsit granițele țării și se află în grija rudelor. De asemenea, explică Iuliana Matei, ”legislaţia prevede obligaţia părinţilor plecaţi la muncă în străinătate de a notifica autorităţile locale cu 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Notificarea conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se va ocupa de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părintelui.”.

Autorităţilor publice locale le revine obligativitatea de a monitoriza copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi de a întocmi un plan de servicii pentru cei care se află într-o situaţie de risc.

LASA UN RASPUNS