Primul câine din ţară specializat să salveze victime surprinse de avalanşă a împlinit 1 an

0
398

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, s-a angajat să crească şi să educe primul câine din România specializat în salvarea victimelor surprinse de avalanşă, un Border Collie care la acea vreme avea doar 7 luni.

Ei bine, căţelul a împlinit deja un an, iar directorul Serviciului Public Salvamont Argeş se ocupă în continuare de creşterea lui, acesta făcând practic parte din familia Sănduloiu. Antrenamentele zilnice vor face ca peste un an câinele să fie capabil să caute victime în avalanşă, fiind în faza operaţională deja.

La împlinirea vârstei de un an, şeful Salvamont Argeş a postat pe Facebook o fotografie în care arată cum se odihnesc, atât el cât şi câinele, după o şedinţă grea de antrenament. „Pauză de lucru”, a lăsat un comentariu la imaginea respectivă Ion Sănduloiu.

Pre-formarea şi antrenamentul preliminar al câinelui au fost făcute de către Guy Anciaux, unul dintre cei mai renumiţi monitori de câini de avalanşă, şef al corpului de monitori de câini de avalanşă din cadrul Federaţiei Franceze a Conductorilor de Câini de Avalanşă, iar acum persoana răspunzatoare de continuarea antrenamentului câinelui, sub supravegherea directă a lui Anciaux este şeful Salvamont Argeş. Este primul câine de avalanşă aflat în posesia unui serviciu Salvamont din ţară.

LASA UN RASPUNS