Află cum poţi bea un must dulce şi delicios chiar şi la iarnă!

0
579

Se folosesc strugurii proaspăt culeşi din viţa de vie, pe care îi zdrobiţi într-un vas mai mare. Îi puneţi într-un teasc pentru că urmează să îi presaţi. Încercaţi să presaţi până când nu va mai ieşi deloc must.

Sucul care curge va fi colectat într-un vas mare, după ce iniţial va fi strecurat. Este bine să îl colectaţi într-o damigeană, iar dacă doriţi să încetiniţi fermentarea mustului pentru câteva săptămâni îl puteţi ţine în frigider, punând un dop găurit prin care să răsufle uşor. Astfel veţi avea parte şi de un must mult mai bun deoarece va fi şi uşor acidulat.

Dacă vreţi să beţi must peste mai bine de câteva luni, este bine să păstraţi conţinutul într-o sticlă în congelator ori să fiţi atenţi la următoarea metodă. Umpleţi mai multe sticle cu must, după care folosiţi un ceolofan pe care să îl aşezaţi pe gura sticlei, sub dop, pentru a împiedica intrarea aerului în interior. După ce aţi închis bine sticlele, pregătiţi o cratiţă cu apă, pe al cărui fund este aşezat un prosop de bucătărie.

Puneţi sticlele în cratiţă şi adaugă apă astfel încât nivelul acesteia să fie până la gâtul sticlelor. Trebuie lăsate să fiarbă timp de 30 – 40 de minute după ce conţinutul sticlelor îşi începe fierberea. Trebuie lăsate să se răcească în apa în care iniţial a fiert, iar a doua zi trebuie să puneţi din nou cratiţa la fiert, dar de această dată, după ce conţinutul sticlelor a început să fiarbă trebuie să le lăsaţi doar 20 de minute.

Fiţi atenţi, dacă nivelul apei a scăzut, trebuie să completaţi până unde a fost iniţial, şi anume la gâtul sticlelor. Este indicat să folosiţi apă caldă, pentru că în caz contrar sticlele din interior se vor sparge. Astfel, veţi putea bea un must dulce şi delicios chiar şi în timpul iernii.

LASA UN RASPUNS