Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, și vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, s-au alăturat Marșului autismului! Mii de baloane albastre au umplut centrul orașului

0
346

Primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, au participat astăzi alături de copiii și tinerii din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș la Marșul de solidaritate dedicat Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului care a avut loc în centrul Municipiului Pitești la orele prânzului. Mii de baloane de culoare albastră au ajuns la toți cei care au venit să susțină cauza autismului, dar și la cei prezenți în centrul orașului. Pe Imnului Autismului, defilarea s-a făcut din Piața Vasile Milea până în Piața Primăriei Pitești.

Cristian Gentea: “Îmi reafirm disponibilitatea totală de a vă susține demersurile”

Vreau să retransmit un mesaj de susținere și înțelegere pentru persoanele cu autism. Îmi reafirm disponibilitatea totală de a vă susține demersurile și a face pași către normalitate. Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, în această seară clădirea Primăriei va fi iluminată în albastru pentru a atrage atenția asupra acestui eveniment și la nivel național“, a transmis primarul Municipiului Pitești persoanelor cu autism și familiilor acestora prezente la Marșul de solidaritate. Cristian Gentea a felicitat Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș pentru împlinirea, tot astăzi, a 13 ani de la înființare.

Cristian Gentea: “Am să donez contravaloarea premiului primit la Gala Excelenței “

De asemenea, tot în mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, acesta a declarat că va dona pentru terapia copiilor și tinerilor cu autism din cadrul Asociației, contravaloarea premiului care i s-a oferit la Gala Excelenței organizate la finalul săptămânii trecute de Consiliul Județean Argeș. “Tot ca un gest simbolic am să donez contravaloarea premiului primit la Gala Excelenței către Asociație“, a completat Cristian Gentea. Primarul Municipiului Pitești a sprijinit Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș și în cadrul evenimentului caritabil de aseară de la Filarmonica Pitești, când din partea dumnealui a fost donat și scos la licitație un frumos stilou personalizat. Obiectul realizat special pentru evenimentul caritabil a fost achiziționat pentru suma de 1500 lei de rectorul Centrului Universitar Pitești, Dumitru Chirleșan.

Adrian Bughiu: “Avem lângă noi oameni curajoși care duc o luptă cu vicisitudinile vieții “

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este dovada faptului că avem lângă noi oameni curajoși, și aici mă refer la copii, dar mai ales la părinți care duc o luptă cu vicisitudinile vieții. Vicisitudini pe care nu le-au ales, ci, dacă vreți, cu care i-a cadorisit Bunul Dumnezeu, pentru că toate în viață se întâmplă cu voia Domnului”, a transmis, cu emoție și empatie, și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, tuturor celor prezenți. “Consiliul Județean Argeș reiterează și cu această ocazie sprijinul necondiționat pe care l-a arătat și îl va arăta în continuare pentru genul acesta de activități. Cu siguranță, împreună putem gândi și pe viitor proiecte care să vină în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale. Doamne-ajută!“, a încurajat acesta.

3000 lei, din partea reprezentanților CJ Argeș

Din partea reprezentanților Consiliului Județean Argeș s-a făcut și o donație impresionantă în cadrul licitației de aseară. Prezent la evenimentul caritabil “Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, vicepreședintele Adrian Bughiu a licitat pentru tabloul donat cu această ocazie de pictorul și avocatul piteștean Alex Jigman, oferind suma de 3000 lei.

Donațiile continuă

Evenimentul caritabil de aseară, în care Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș s-a bucurat de o participare numeroasă din partea oficialităților, dar și a comunității în general, face ca donațiile să continue, suma totală care se va strânge pentru derularea a cât mai multe proiecte de “Ore de terapie gratuită”, urmând a fi făcută publică în cel mai scurt timp.

Andreea Badea: “Mulțumim enorm pentru deschiderea pe care o aveți față de noi”

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, președinta Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea, a mulțumit public tuturor celor care au sprjinit și continuă să sprijine eforturile persoanelor cu dizabilități. “Mulțumim enorm pentru deschiderea pe care o aveți față de noi, părinții copiilor și tinerilor speciali, care suntem într-un impas foarte greu. Este extraordinar de greu să putem suporta și susține serviciile de recuperare zilnice ale copiilor noștri. Vă avem alături. Cu siguranță, doar așa vom putea ajuta cât mai mulți beneficiari, iar proiectele noastre nu vor rămâne la acest nivel atât timp cât avem susținerea dumneavoastră. Vă mulțumim din suflet”, a declarat președinta Asociației, Andreea Badea.

Crearea unui Centru de zi tip Respiro, pe agendă

În cursul acestei dimineți, președinta Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea, a fost invitată la discuții de către primarul Cristian Gentea, care și-a manifestat încă o dată interesul în vederea sprijinirii proiectelor cu scop social derulate la nivelul municipiului Pitești. În cadrul întâlnirii au fost menționate obiectivele pe termen mediu ale Asociației, printre care necesitatea înființării unui Centru de zi tip Respiro. Acesta s-ar adauga celorlalte două centre de zi care funcționează în cadrul Asociației, Centrul pentru copii cu dizabilități “Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități “Sfântul Mihail”.

LASA UN RASPUNS