Primarul Dănuț Stroe, SCRISOARE DESCHISĂ către locuitorii comunei Bradu!

0
2549

Primarul Dănuț Stroe a promis locuitorilor comunei Bradu asigurarea unui serviciu public de transport local la standarde moderne, astfel că în următoarea ședință de consiliu promite să readucă pe ordinea de zi proiectul de aprobare a documentației tehnico-economice de atribuire a contractului și aprobarea delegării acestui serviciu unui operator de transport care va câștiga licitația. Edilul local a ținut să facă câteva precizări cu privire la acest aspect, chiar pe pagina de socializare, făcând mențiunea că au apărut mai multe dezinformări în spațiul public cu privire la această problemă. Iată scrisoarea deschisă postată de primarul comunei Bradu pe pagina de Facebook:

”Dragi bradeni,

Aparitia unor speculatii in mediul online cu privire la transportul public local, ma determina sa aduc cateva precizari in legatura cu aceasta problema arzatoare a comunitatii noastre:

1. Dupa cum bine stiti, un punct important al programului electoral, cu care am castigat alegerile locale de anul trecut si pe care il voi concretiza in acest mandat cu sprijinul consiliului local, il reprezinta furnizarea unui serviciu public de transport local la standarde moderne.

2. ln prezent, acest serviciu este prestat de operatorul de transport S.C.CARMINA SRL inca de la inceputul anilor 2000, prin prelungirea succesivă a contractului initial cu acte adiționale, de către predecesorii mei. Atribuirea contractului s-a realizat prin încredințare directa, desi in anul 2006 a aparut OUG nr.34, care impunea desfasurarea procedurilor de licitatie pentru atribuirea unui astfel de contract, pe baza respectării principiilor de transparenta si asigurarii concurentei.

3. Ultimul act adițional are termen de expirare sfarsitul anului 2017. La expirarea acestui termen suntem obligati sa organizăm, in conditiile Legii nr.98/2016, una din procedurile de atribuire a contractului prevazute de aceasta lege, in functie de valoarea estimativa a contractului. In acest sens, am dispus elaborarea documentației tehnico-economice pe baza careia se va atribui contractul, care a făcut obiectul unei inițiative de proiect de hotărâre, care s-a regăsit pe ordinea de zi a sedintei ordinare lunare din 29 iunie 2017, alaturi de alt proiect de hotărâre care viza rezilierea contractului prin denunțare unilaterală incepand cu 1 septembrie 2017.

4. Am intentionat rezilierea contractului incepand cu 1 septembrie 2017 pentru a veni cat mai repede in intampinarea asteptarilor dvs., dar am cumpanit indelung si am decis retragerea definitiva a acestui proiect si temporara a aceluia privind aprobarea documentatiei de atribuire si a delegarii acestui serviciu, intrucat nu am vrut sa periclitez existența acestui serviciu pana la expirarea contractului , dat fiind si timpul destul de lung, necesar pentru desfasurarea procedurilor de atribuire a contractului, intrucat am primit amenintari voalate cu privire la intreruperea imediata a furnizarii serviciliului de transport, daca o sa sustin proiectul de hotarare privind rezilierea contractului inainte de expirare.

5. In urmatoarele sedinte de consiliu voi readuce pe ordinea de zi proiectul privind aprobarea documentatiei tehnico-economice de atribuire a contractului, in vederea organizarii procedurilor de atribuire prevazute de lege, precum si aprobarea delegarii acestui serviciu unui operator de transport care va castiga licitația sau altă procedura, astfel incat pana la sfarsitul anului, cand va expira contractul in curs, sa se atribuie contractul operatorului de transport câștigător.

6. Competitia privind atribuirea contractului va fi deschisa tuturor, inclusiv operatorului de transport actual, daca va îndeplini toate criteriile de calificare si de atribuire prevazute de documentatia tehnico- economică.

Va rog sa nu mai luati drept informatii corecte intoxicarile ce apar pe un cont de Facebook anonim, apartinand unei persoane ce este platita sa faca aceste dezinformari, care de 4 ani ma calomniaza pe mine sau familia mea prin articole ce nu au la baza absolut nicio dovada.”

LASA UN RASPUNS