Prima DEMITERE dupa tragedia din Colectiv! Seful ANPC va fi inlocuit de un argesean, secretar de stat in Ministerul Economiei

0
594

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marţi seară, de către premierul Victor Ponta, conform unei informatii aparute pe Mediafax.ro. Dunca spune că a aflat ”în direct” că a fost demis din funcţie de către şeful Executivului, arătând că primise o sesizare privind Clubul Colectiv joi, cu o zi înainte de tragedie, iar un reprezentant al clubului trebuia să se prezinte vineri la Autoritate.

”Am aflat în direct că am fost demis. Este o surpiză şi pentru mine. Acum dacă Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă ţară, ne asumăm şi această e vină…Eu nu cred că ANPC este vinovată”, a spus Dunca.

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordanţe de preţuri în local.

El a spus că inspectorii ANPC au mers la faţa locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o ”invitaţie” pentru reprezentanţii legali ai localului.
Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a decis, marţi seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca. Jurnalistii Mediafax scriu de asemenea ca cel care il va inlocui pe Dunca este nimeni altul decat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Bogdan Pandelica, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.
Bogdan Pandelică este secretar de stat în Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat în aceeaşi instituţie. Fost consilier local, Bogdan Pandelică (FOTO) a fost vicepreşedinte al ANPC din mai 2012 până în august 2013.
De asemenea, potrivit CV-ului său, Bogdan Pandelică a fost director general al Erste Automobile Piteşti între anii 2004 – 2009, director comercial la Romlux SA Târgovişte, între anii 2000 – 2001, apoi a fost consultant management la Mentor Traiding Piteşti între anii 2001 – 2009.bogdan pandelica..

LASA UN RASPUNS