Polițist local din Pitești REȚINUT pentru abuz în serviciu şi lipsire ilegală de libertate!

0
368

Un agent de la Poliţia Locală Piteşti a fost reţinut. Este vorba depre un tânăr în vârstă de 25 de ani acuzat de abuz în serviciu şi lipsire ilegală de libertate.

Octavian F., de 25 de ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi lipsire ilegală de libertate. Potrivit anchetatorilor, pe data de 12 iunie, în timp ce se afla în timpul serviciului, cu maşina de serviciu, acesta a blocat în trafic un autoturism, l-a încătuşat pe şofer şi l-a dus la sediul Poliţiei Locale Piteşti. L-a ţinut pe conducătorul auto timp de câteva ore, fără a aplica vreo măsură de sancţiune, avertisment sau a declina competenţa altei structuri.

Poliţistul local nu avea însă dreptul să oprească autoturismul în trafic, cu atât mai mult să-l ducă la sediu fără a avea un temei legal. De altfel, şoferul ridicat de pe stradă nu a fost sancţionat contravenţional, nu a primit nici măcar un avertisment. În faţa anchetatorilor, agentul Octavian F, a motivat că şoferul îl înjurase şi de aceea l-a oprit în trafic. Vineri, cel reţinut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea luării unei măsuri legale.

Foto: Digi24

LASA UN RASPUNS