Ploile torențiale au făcut ravagii! Argeșul, printre cele opt județe afectate

0
153

Opt judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de ploile torențiale. Cele mai grave situații s-au înregistrat în Bistrița-Năsăud, unde pompierii au salvat o femeie și doi copii adăpostiți de teama viiturilor în pod, un alt copil și bunica sa fiind evacuați.

Potrivit Știripesurse.ro, peste 320 de pompieri militari cu aproape 90 mijloace tehnice au fost angrenați, în ultimele 24 de ore, în misiuni. În urma ploilor abundente și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 8 județe: Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Teleorman și Vâlcea.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 65 locuințe, 93 beciuri și anexe gospodărești, 136 curţi inundate, precum și pentru înlăturarea apei și aluviunilor de pe două drumuri județene. Salvatorii au acționat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a doi copaci căzuți pe autoturisme și trei acoperișuri desprinse de pe clădiri.

Până joi seară, la ora 23.00, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Sursa: Știripesurse.ro

Foto: Arhivă (inundații Găvana)

LASA UN RASPUNS