Ploi torențiale și VIJELII ÎN TOATĂ ȚARA, până marți!

0
199

A fost emisă alertă COD PORTOCALIU în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte. Sunt aşteptate averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului. Cea mai mare parte a Argeșului se află sub cod galben de vreme rea, iar partea de nord este chiar sub cod potocaliu de vijelii.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 11:00 – 16 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii

În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80
km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

LASA UN RASPUNS