CREȘTE ÎNGRIJORĂTOR numărulor argeșenilor cu COVID 19, ne arată raportarea Prefecturii Argeș!

0
2233

Numărul argeșenilor raportați cu COVID 19 crește semnificativ de câteva zile. Potrivit raportării transmise de Prefectura Argeș, vorbim despre alte 14 noi cazuri cu Coronavirus în județul nostru, numărul total ajungându-se astfel la 334. Un semnal de alarmă în privința creșterii numărului îmbolnăvirilor a fost semnalat vineri de prefectul Emanuel Soare și de asemenea, sâmbătă, primarul Miovenului, Ion Georgesu, vorbește despre ”o creștere îngrijorătoare a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivelul județului”.

Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate.

În intervalul 12.06.2020 (10:00) – 13.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (5 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 275 de noi cazuri de îmbolnăvire

Numărul testelor făcute în România rămâne unul ridicat. De la intrarea în stare de alertă, autoritățile au început să facă o medie de 11.000 – 12.000 de teste pe zi, față de circa 8.000 cât se făceau în stare de urgență.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 552.670 de teste.  Astfel, în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 10.024 de teste.

Iată și mesajul primarului Ion Georgescu cu privire la acest subiect:
”Dragi cetățeni,
Stimați locuitori ai orașului Mioveni,
Din păcate, în continuare ne aflăm sub reala amenințare a infecțiilor cu noul coronavirus!
În ultimele două zile s-a constatat o creștere îngrijorătoare a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivelul județului, acest val de îmbolnăviri venind odată cu aplicarea măsurilor de relaxare socială.
După o perioadă de speranță, în care majoritatea pacienților pozitivi, internați la secția de Boli Contagioase a Spitalului Orășenesc Mioveni, au fost tratați și s-au reîntors sănătoși acasă, în mod îngrijorător, în ultimele 48 de ore ne-am confruntat cu o expolzie de noi internări.
Acest nou val de îmbolnăviri reprezintă o creștere a infecțiilor cu COVID-19 care ne amintește de raportările din perioada stării de urgență, în ciuda faptului că România intră într-o nouă fază de relaxare a măsurilor peste doar câteva zile.
Așadar, tragem un semnal de alarmă și facem apel ferm către cetățeni să conștientizeze existența pericolului și să respecte aplicarea normelor de siguranță aflate încă în vigoare!
Relaxarea normelor de siguranță socială nu reprezintă ignorarea pericolului. Este un test al solidarității sociale, al conștientizării și nu în ultimul rând, un test al solidarității politice, care ne va dovedi dacă autoritățile statului, județene și locale se pot reuni pentru a face front comun împotriva unui inamic comun, care nu respectă frontierele sau ideologiile.”. 

LASA UN RASPUNS