Piteșteni, „Moromeții 2”, din nou la Cinematograful „București”!

0
322

„Moromeții 2”, din nou la Cinematograful „București”! ”Ținând cont de interesul extraordinar al publicului piteștean și argeșean, care s-a dovedit a fi neîncăpător la proiecția de duminică seara (la care au participat 312 spectatori), am programat pentru acest weekend tot filmul „Moromeții 2””, ne informează directorul Cinematografului ”București” din Pitești, Jean Dumitrașcu. Astfel, vineri, 23 noiembrie, de la ora 18.00, și duminică, 25 noiembrie 2018, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” difuzăm filmul „Moromeții 2”. Regia îi aparține lui Stere Gulea, în rolurile principale fiind Iosif Paștina, Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu și Ion Caramitru.

„Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas însă intactă. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Niculae își dorește cel mai mult pe lume să învețe și să își termine școala. El este cel care va scrie mai târziu despre vremurile noi și cele vechi. Ilie Moromete și-ar fi dorit ca fiii săi să rămână în sat și să muncească toți pămîntul pe care îl au aveau. E singurul mod în care și-ar fi imaginat viitorul. Ce i se întîmplă e foarte departe de această proiecție. Dorințele lor și ale lui nu se întâlnesc niciodată. Cei tineri vor să vândă pământul, el încearcă cu disperare să-l păstreze. O dată cu venirea comuniștilor, „adevărul” devine unul singur, iar colectivizarea va răsturna cu susul în jos toată lumea lui Moromete. Promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi, îl vor pune la încercare pe Niculae, care va deveni ziarist și scriitor…

Prețul unui bilet la acest film este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LASA UN RASPUNS