Peste 5000 de argeseni au participat la Ziua de Curatenie Nationala! S-au adunat SUTE de saci de gunoi

0
707

Românii din fiecare judeţ al ţării şi-au pus mănuşile, au luat saci şi au participat la “Let`s Do It, România!”, in weekend-ul ce tocmai a trecut, fiind cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale.

Organizată pentru cel de-al cincilea an, acţiunea a devenit o tradiţie pentru români, care aleg să-şi ofere timpul şi energia pentru o cauză în care cred cu tărie.
In Arges, in topul localitatilor cu cei mai activi voluntari se găsesc: Pitesti (1449 voluntari si 1635 saci), Curtea de Arges (892 voluntari si 680 saci) si Mioveni (550 voluntari si 700 saci).
Deşeurile colectate de către voluntari au fost deşeuri precum: PET-uri, sticlă, doze de aluminiu, veselă de plastic, materiale textile, îmbrăcăminte și încalțăminte, dar şi deşeuri electronice. O problemă des întâlnită de voluntari au fost cadavrele de animale (căini, pisici, pasari, cai) aruncate în ape, păduri și pe marginea drumului.
Dacă cel mai tânăr voluntar a avut doar 3 ani, a venit însoţit de părinţi pentru a învaţa să respecte natura, cel mai vârstnic voluntar a avut 80 de ani şi i-a impresionat pe cei din jur prin implicare şi dedicare.
Echipe de voluntari au fost si pe Transfagarasan, de unde au fost colectati peste 485 saci de deseuri reciclabile, iar in Pitesti au fost salubrizate zone din Padurea Trivale si malurile raului Arges, in zona Podului Viilor si strazii Depozitelor.

LASA UN RASPUNS