Pe mana judecatorilor! Vezi firma care FURA lemn cu sprijinul SEFILOR ocolului silvic

0
2149

Fostul şef al Ocolului Silvic Domneşti, un inginer silvic, un pădurar, un brigadier de la acelaşi ocol, dar şi doi ingineri silvici de la Garda Forestieră Ploieşti au fost trimişi în judecată de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

Aceştia sunt acuzaţi că au tăiat ilegal 26 hectare de prădure în comuna Nucşoara pe muntele Zârna. Aşadar cei care ar fi trebuit să păzească pădurile au fost mână în mână cu cei care le furau. Dosarul a fost trimis spre judecare, la Judecătoria Curtea de Argeş. Din rechizitoriul procurorilor, reiese că în perioada august 2010-mai 2012, Vasile Burluş, reprezentant al firmei Lemnprod Foresta Ela a tăiat fără drept  26,22 hectare de pădure, în total 5.485 metri cubi, constituind un prejudiciu de 2. 224.124 lei.

Faptele au fost comise cu complicitatea lui Robin Vasile Dumitrache, fost şef al Ocolului Silvic Domneşti, a inginerului silvic Cătălin Vasile Pepenescu, pădurarului Ion Grigorescu, şi a brigadierului Gheorghe Comănescu, dar şi cu sprijinul Constantinei Miu şi a lui Daniel Ionuţ Bănică, foşti ingineri silvici la Garda Forestieră Ploieşti. Cei şapte sunt acuzaţi de instigare la abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi participaţie improprie la tăiere fără drept de arbori, respectiv de abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi complicitate la tăiere ilegală de arbori.

LASA UN RASPUNS