Patronul unei firme de exploatare forestieră din Argeș, amendat!

0
549

Patronul unei societăţi de exploatare forestieră, din comuna Mălureni, amendat după ce s-a constatat că are mai mult material lemnos decât prevedea autorizaţia emisă ca să taie lemne dintr-o pădure. Acesta fie a tăiat mai mulţi copaci decât i s-a permis, fie a cumpărat, deşi avea înregistrate în contabilitate doar nişte avize de transport, fără documente de provenienţă.

Totul a ieşit la iveală în urma unor verificări făcute de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești. Societatea comercială cu sediul în localitatea Mălureni, are ca obiect de activitate exploatarea, comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.
În urma verificărilor efectuate de specialiști, s-au constatat că societatea comercială a implementat expedierea și transportul de material lemnos, în cantitate de 172,91 mc lemn foc de esenţă fag și 28,24 mc lemn foc de esenţă stejar, din mai multe locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele ale provenienței legale, conform autorizaţiei de exploatare forestieră pe care o avea în lucru, astfel că provenienţa materialului lemnos a devenit ilegală.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind confiscată valoric cantitatea totală de material lemnos expediată fără documente legale, de peste 200 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS