Paradă IMPRESIONANTĂ de cai, la Corbi! (foto-video)

0
904

Parada cailor, impresionantă, la evenimentul din weekend de la Corbi. Spectatorii și toți cei invitați la eveniment s-au bucurat de o frumoasă parada cu cai care au făcut spectacol prin felul cum au defilat prin mulțime.

”Rapsodia păstorească”, aflată anul acesta la cea de-a 49-a ediție, este un eveniment așteptat de locuitorii comunei Corbi. Manifestările au început încă de la ora 9.00, cu vizita la muzeul comunei și sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani, iar la ora 10.30 s-a desfășurat parada cântecului, dansului și portului popular, cu participare mai multor ansambluri din județ, din afara județului și chiar din Republica Moldova.

O impresionantă paradă de cai a putut fi admirată anul acesta la Corbi, iar steagul lung de 100 de metri a stat la loc de cinste pe dealul din zona de poveste în care s-a defășurat Rapsodia păstorească. ”Avem mai mulți cai ca până acum. Dacă anul trecut am avut 12 – 13 cai, anul acesta avem în jur de 30 de cai și sunt și niște cai foarte frumoși, modele de cai.”, ne-a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, care nu a ezitat și a călărit duminică un frumos exemplar.

Avem o prezență mai numeroasă din partea unor delegații din afară anul acesta. Pot spune că, parcă de la an la an mai multă pasiune și o prezență mai numeroasă, iar asta mă bucură foarte, foarte mult.”, ne-a declarat edilul din Corbi, Virgil Baciu, bucuros că interesul pentru eveniment este unul din ce în ce mai mare.

Ce le transmite primarul Virgil Baciu locuitorilor comunei Corbi? ”Urări de bine, de sănătate și să le dea Dumnezeu viață lungă și putere de muncă pentru că ei sunt oameni foarte gospodari și de asta au nevoie de sănătate și putere de muncă. Dacă se poate și un sprijin…nu știu de unde să vină, nu este deloc rău. Astăzi vor fi și mai mulți localnici premiați.”, ne-a declarat acesta.

Au susținut recitaluri artiști precum: Ionuț Langa, Florin Ionaș Generalul, Claudia Ionaș, Daniel Ilie și Nena Damian.

LASA UN RASPUNS