Oameni de afaceri din Argeș acuzați de evaziune fiscală!

0
722

Afacerişti acuzaţi de evaziune fiscală vor fi trimişi în judecată. Prejudiciul a fost achitat parţial, însă, chiar şi în aceste condiţii cinci persoane vor fi deferite justiţiei. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cei care au instrumentat dosarul au stabilit că, în perioada octombrie-noiembrie 2012, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 64 de ani, au înregistrat în evidențele contabile mai multe operațiuni fictive privind achiziții nereale de bunuri, cu precădere materiale de construcții, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale de la stat.

Prejudicul este de peste 170.000 de lei, din care peste 90.000 de lei au fost recuperați, iar pentru restul au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei în cauză. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

Cei cinci bărbaţi, trei din judeţul Argeş, ceilalţi doi din Bucureşti au înregistrat în contabilitate facturi cum că ar fi achiziţionat bunuri, în special materiale de construcţii. În acest fel înregistrau cheltuieli fiindu-le diminuat impozitul pe profit, iar la unele dintre produsele înregistrate fictiv, încasau de la stat TVA. În timpul cercetărilor doar cei doi bucureşteni au achitat prejudiciul, argeşenii având în acest moment bunurile puse sub sechestru.

LASA UN RASPUNS