O asistenta care făcea naveta Mioveni-Slatina, confirmată cu COVID 19! De aici, alți 12 angajați de la Ambulanță Olt

0
1099

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronovirus a crescut rapid în Olt, după ce o asistentă în vârstă de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni la Slatina, cu mijloace de transport în comun, a fost confirmată cu coronavirus, potrivit OltAlert. La acest moment vorbim deja de 65 de persoane diagnosticate cu infecția COVID 19, în județul Olt.

La Serviciul de Ambulanță Județean, 12 angajați au fost infectați după ce o asistentă a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. ”Este vorba de o femeie de 45 de ani care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun. Aceasta s-a simțit rău în weekend, iar luni a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, fiind internată la spitalul din Mioveni. Imediat colegii ei de tură, 20 de medici, asistenți și ambulanțieri, au fost trimiși acasă în izolare.

OltAlert a informat joi, 21 mai, că ”În cadrul anchetei epidemiologice au fost efectuate 50 de teste, ieri fiind primite rezultatele a 30 de teste, dintre care 12 au confirmat prezența coronavirusului la contacții direcți ai primului caz. Persoanele vizate au fost internate la Spitalul Slatina, iar alte zeci de persoane, membri ai familiilor celor infectați, au fost izolate la domiciliu, urmând să fie, la rândul lor, testate.

Contactii de familie vor respecta măsura izolării la domiciliu, pe o perioada de 14 zile. S-a dispus și aplicarea măsurilor de curățenie și dezinfecție curentă a tuturor spațiilor la unitatea angajatoare.

În vederea limitării răspândirii infecției cu COVID- 19, măsurile impuse de DSP Olt vor fi în funcție de situația epidemiologică de la nivelul instituției angajatoare”.

LASA UN RASPUNS