Nu o să-ţi vină să crezi cât încasează Universitatea pentru un student străin! Asta da afacere!

0
512

La Universitatea din Piteşti, anul acesta avem studenţi din Vietnam ori Irak veniţi să studieze, iar în 2014 – 2015 este posibil să avem chiar din Italia ori Elveţia. Aproximativ 250 de studenţi străini învaţă anul acesta la UPIT.

„Universitatea noastră se remarcă cu un număr record de studenţi străini. Printr-o strategie cooptată am reuşit să aducem un număr mare de studenţi, iar de la anul acesta va creşte, pentru că deja am stabilit nişte coordonate în relaţiile internaţionale.”, a declarat rectorul UPIT, Ionel Didea, încântat că anul acesta au venit studenţi chiar şi din Irak ori Vietnam să studieze la noi.

Un student străin care vine să înveţe pe cont propriu la UPIT aduce instituţiei o taxă de peste 3000 de euro. Întrebat cum au fost atraşi studenţii străini la Universitatea din Piteşti, rectorul a declarat: „Cu o bună promovare a ofertei educaţionale, am demonstrat în întâlnirile pe care le-am avut că suntem bine pregătiţi, că avem un corp de profesori de elită, sunt cunoscuţi în tot ceea ce înseamnă cercetarea ştiinţifică în străinătate. Pentru noi, un student care vine să studieze pe cont propriu ne aduce nouă o taxă de peste 3000 de euro, ceea ce reprezintă o sumă destul de bună, dat fiind faptul că spre comparaţie subvenţia acordată de către minister pentru un student român este undeva la peste 2000 lei.”, a declarat Didea, adăugând: „Este o strategie prioritară aducerea de studenţi străini şi din acest punct de vedere”.

LASA UN RASPUNS