Inspectoratul Scolar Arges, punct de vedere despre GREVA ELEVILOR: “Corpul profesoral va respecta conduita didactica”

0
491

Inspectoratul Scolar Judetean Arges transmite un comunicat cu privire la anuntul de protest al elevilor, anunt transmism printr-o informare de presa de catre Consiliul Judetean al Elevilor Arges.

Iata punctul de vedere al Inspectoratului Scolar: “Respectă dreptul la libera exprimare a elevilor într-o țară democratică.
Dezaprobă modalitatea de manifestare a acestui drept, prin organizarea unei greve concretizate în data de 17 ianuarie 2022, care presupune absentarea de la orele de curs și încălcarea prevederilor art. 10, lit. b) din Statutul elevului, aprobat prin Ordinul MENCȘ 4742/2016.
În aceste condiții, corpul profesoral din județul Argeș va respecta, cu rigoare, conduita didactică, iar părinții elevilor implicați sunt invitați la o evaluare obiectivă a situației date, neeludând atât drepturile și obligațiile statutului de elev, cât și consecințele nerespectării acestora.”.

Consiliul Județean al Elevilor Argeș, unica structură de reprezentare a elevilor din județul Argeș, doreste sa tragă un semnal de alarmă cu privire la modificarea pragului minim de acordare a burselor de merit, această decizie fiind luată fără consultanță cu partenerii de dialog social în cadrul Ministerului Educației Naționale, dupa cum CJE Arges a mentionat.

Astfel, în perioada 17-18 ianuarie 2022, în județul Argeș, se vor desfășura două acțiuni prin intermediul cărora se dorește aplicarea unei presiuni publice considerabile, pentru a putea remedia în timp util hotărârea luată de Ministerul Educației Naționale.

Pe data de 17 ianuarie 2022, la nivel național a fost stabilită o grevă generală în rândul elevilor, aceasta constând în absentarea de la orele de curs a întregului colectiv de elevi din România. În județul Argeș, această acțiune va fi pusă în aplicare de către elevii reprezentanți din licee.

Consiliul Județean al Elevilor Argeș contează pe înțelegerea corpului didactic din fiecare instituție de învățământ, în sensul că membrii acestuia vor evita crearea anumitor probleme, iar elevii vor beneficia de înțelegerea necesară desfășurării acestui demers.

18 ianuarie 2022 este data în care elevii din județul Argeș vor afișa în mod vizibil revolta pe care această măsură a generat-o, prin purtarea obiectelor vestimentare de culoare roșie la orele de curs. În timp ce Ministerul Educației Naționale dorește menținerea pragului minim al mediei de 9.50, Consiliul Național al Elevilor dorește revenirea la nivelul 8.50, însă poate agreea și media 9, menținând opțiunea ca suma primită de către elevi să fie dublată.

LASA UN RASPUNS