NOI REGULI pentru bolnavii cu forme usoare de COVID 19. Din nou, multe cazuri la Arges cu Coronavirus, anuntate de Prefectura

  0
  287

  Bolnavii cu forme uşoare de COVID-19 şi cei asimptomatici vor fi monitorizaţi de medicii de familie. Guvernul a facut anuntul de ultima ora. Potrivit celei mai recente centralizari transmise de Prefectura Arges, a crescut destul de mult numarul persoanelor infectate cu COVID 19, astazi ajungand deja la 93 de cazuri inregistrate in doar 24 de ore, in judetul nostru.

  Medicii de familie vor monitoriza şi asista pacienţii infectaţi cu noul coronavirus care sunt asimptomatici şi care au contractat o formă uşoară a bolii. Asta prevede o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvernul pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, arata RTV.net.

  Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat vineri că a fost adoptată OUG în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 asimptomatici sau cu simptome uşoare. “Au fost reglementate procedurile de monitorizare a acestor pacienţi de către medicii de familie astfel încât să fie redusă presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă şi în acelaşi timp să fie implicată această zonă de servicii furnizate de medicii de familie în sprijinul pacienţilor şi în vederea efectuării acelor tratamente şi furnizării asistenţei medicale necesare acestor pacienţi“, a precizat Ionel Dancă, într-un briefing la Guvern.

  Ordonanța de urgență va modifica Legea 136 privind carantinarea, care prevede că toate persoanele infectate trebuie să stea în spital 48 de ore. Ministrul Sănătăţii a explicat că persoanele asimptomatice vor fi monitorizate de medicii de familie și de autorități, pentru a respecta perioada de izolare.

  Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:
  -persoane aflate în carantină instituționalizată: 0;
  -persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1493;
  -persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1044, dintre care 480 în carantină la domiciliu și 564 în izolare;
  -persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 12910 (ieri 12866); -persoane internate în spital: 388 (ieri 360);
  -persoane internate la ATI: 34 (ieri 33);
  -persoane vindecate: 5518 (ieri 5494);
  -persoane diagnosticate pozitiv: 6337 (ieri 6244);
  -cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 93 (ieri 65);
  -număr teste efectuate în spitalele publice: 48390 (dintre care 383 în ultimele 24 de ore);
  -persoane decedate de la începutul pandemiei: 255 (ieri 253).
  Deces 254: Bărbat, 61 de ani, cu comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA, obezitate;
  Deces 255: Bărbat, 56 de ani, cu comorbidități: insuficiență multiplă de organe, boală cronică de rinichi.

  LASA UN RASPUNS