Ministrul Curaj anunta SCHIMBARI in Educatie! Pentru prima oara, dupa mai multi ani, se va pune in aplicare acest lucru

3
23236

Schimbari in ceea ce priveste ocuparea functiilor de directori in scoli. Pentru prima oara dupa mai multi ani, in 2016 candidatii la functia de director de scoala vor participa la un concurs scris, anunta ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Astfel ca, in prima etapa, candidatii vor participa la un test national online. „Concursurile pentru directori de scoli au fost de la inceput si sunt o prioritate, lucram cu un grup puternic care fac resurse umane in multinationale (…). Am incredere ca vom putea veni in prima etapa a concursului de directori cu un test online national, astfel incat sa aiba incredere ca pot aplica toti. Va fi acest test de resursa umana online general si, dupa ce trec acest test, vor putea sa isi duca dosarele pentru concurs”, a explicat ministrul.
In plus, directorii vor fi numiti direct de catre consiliul de conducere al scolii.

De asemenea, ministrul Curaj mai anunta ca, de la 1 septembrie, numarul comisiilor din scoli se va reduce de la 21 la 7. „Pana la sfarsitul lunii aprilie, vom veni cu o lista intreaga de documente taiate. Avem 21 de comisii si acum am pregatit sapte pentru scoli. Ele vor fi functionale din 1 septembrie. Am discutat deja cu inspectoratele scolare generale, nu putem bulversa acum in timpul anului. Sunt pregatite toate, doar trebuie sa anuntam. De la 1 septembrie, sapte comisii atat, in loc de 21.”, a explicat Adrian Curaj.

SURSA: portalinvatamant.ro

LASA UN RASPUNS